Hakkımda soruşturma açılırsa ne olur?
Soruşturma evresinde deliller toplandıktan sonra, Cumhuriyet savcısı tarafından delillerin mevcut durumu değerlendirilerek “kovuşturmaya yer olmadığı (takipsizlik) kararı” verilir veya iddianame düzenlenerek yetkili ceza mahkemesine gönderilir.
Soruşturma aşamasında ne yapılır?
Soruşturma prosedürü, kamu davası açmaya gerek olup olmadığını belirlemede önemli bir adımdır. Bu aşamada, savcı gerçekleri araştırmak ve delil toplamak için gerekli tüm adımları atar.
Adıma açılmış bir soruşturma var mı?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Hakkımda açılan soruşturmayı nasıl öğrenebilirim?
Hakkımda soruşturma var mı? Soruşturma olup olmadığını öğrenmek için Cumhuriyet savcılığına veya savcılıklara yazılı veya sözlü başvuruda bulunabilirsiniz.
Soruşturma açılması sicile işler mi?
Soruşturma aşaması ceza siciline işlenmez; soruşturma sonucunda mahkumiyet alırsanız bu ceza siciline işlenir. Ayrıca soruşturma aşamasında kovuşturmaya gerek olmadığı belirlenir ve dosya kapatılırsa ceza siciline herhangi bir işlem yapılmaz.
Soruşturma en fazla kaç yıl sürer?
Soruşturmanın tamamlanması için yasal bir zaman sınırı bulunmamakla birlikte, soruşturmanın belirli olayın niteliğine bağlı olarak makul bir süre içinde tamamlanması gerekir. Soruşturma 1 ay veya 1 yıl sürebilir. Ancak soruşturmanın süresi alınacak önlemlerle orantılı olmalıdır.
Soruşturma bittikten sonra ne olur?
B- SORUŞTURMA SONUNDA; – Soruşturma dosyası tamamlanınca şüpheli savunulur. Yetkileri çerçevesinde gerekli ceza (uyarı, kınama) kararını verir; yetkisi yoksa dosyayı yetkili amirine veya yetkili disiplin kuruluna iletir.
Soruşturma sonunda ne olur?
Kendisine sunulan soruşturma dosyası tamamlanmışsa gerekli kararı almak üzere yetkili makama iletir. Yetkili makamın gerekçeli kararı şüpheliye, vekili varsa avukatına ve şikayetçiye tebliğ edilir. Yazıda karara karşı 10 gün içinde Danıştay 1. Dairesine itiraz edilebileceği belirtilir.
Hakkımda savcılık soruşturması var mı?
Suçla mı suçlandım? Suçla mı suçlandığınızı öğrenmek için bir avukattan yardım alabilir veya bizzat savcılığa giderek suçla mı suçlandığınızı öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden ceza davasıyla sonuçlanmamış bir suç duyurusu hakkında bilgi edinmeniz mümkün değildir.
Soruşturma nasıl kapanır?
Raporun ardından savcılık şikâyete tabi suçlar hakkında soruşturma başlatır. Suç teşkil eden suçlarda ise rapor geri çekilirse dosya kapatılır.
Soruşturma açıldığını nasıl öğrenebilirim?
Mahkeme dosyasını sorgulamak için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. Genel olarak e-devlet üzerinden dosya sorgulamak mümkündür. Daha detaylı bir talepte bulunmak isterseniz UYAP vatandaş portalı servisini kullanabilirsiniz.
Savcılık soruşturma dosyası e-devlette görünür mü?
Vatandaş Portalı Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip tüm vatandaşlarımız; adli, idari yargı ve kolluk kuvvetlerinde müdahil oldukları dosyaları, Vatandaş Portalı’na giriş yaparak (e-devlet şifrenizle) takip edebilirler.
Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu savcılıktan öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, ifade vermek üzere çağrıldığınızda veya soruşturma hakkında bilgilendirildiğinizde bilgilendirilebilirsiniz. Bir avukatın yardımıyla süreci yürütmenizin sizin için yararlı olacağına inanıyoruz.
Savcılık soruşturması uyapta gözükür mü?
Çalışmanın tamamlanmasının ardından avukatlara, fiziki olarak erişimlerinin bulunduğu soruşturma dosyasındaki belgelere UYAP üzerinden ulaşma imkânı sağlandı.
Hakkımda şikayet varsa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulduysa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır.
Soruşturma açıldıktan sonra ne olur?
SORUŞTURMA SONUNDA; Soruşturma dosyası tamamlandığında şüpheli savunulur. Yetkileri kapsamında gerekli ceza (uyarı, kınama) kararını verir; yetkisi yoksa dosyayı yetkili amirine veya yetkili disiplin kuruluna iletir. Kendisine veya kurulca verilen cezayı ilgili kişiye bir yazı ile bildirir.
Hakkınızda şikayet olursa ne olur?
Hakkınızda bir şikayette bulunulursa, soruşturma şikayetçinin polis karakoluna veya savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle başlar. Soruşturmayı yürüten kolluk kuvvetleri daha sonra savcı adına ifadenizi alır. Bu aşamada şüpheli olursunuz.
Hakkımda savcılık soruşturması var mı?
Suçla mı suçlandım? Suçla mı suçlandığınızı öğrenmek için bir avukattan yardım alabilir veya bizzat savcılığa giderek suçla mı suçlandığınızı öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden ceza davasıyla sonuçlanmamış bir suç duyurusu hakkında bilgi edinmeniz mümkün değildir.
Soruşturma başlatıldı ne demek?
ADLİ SORUŞTURMANIN BAŞLANGICI. Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 2 nci maddesinin 1 inci fıkrasının e bendine göre, bu Kanunun uygulanmasında soruşturma, kanuna göre yetkili makamlarca bir suç şüphesinin tespit edilmesinden, şüphenin kabulüne ve iddianameye kadar geçen aşamayı ifade eder.