Stok kelimesi yumuşar mı?
Ünsüz yumuşatma kuralına uymayan tek heceli kelimeler: Banka, Blok, Tank, Stok, Trup, Brüt, Baht, Jant, Tekerlek, Dart, Dost, Fark, Kamu, Şaka, Kamp, Kant, Kart, Kask, Kent, Saymak, Kavrama, Kürk, Künk, Maske, Mert, Neft, Pakt, Park, Pist, Posta, Şefkat, Acele, İlçe, Zor, Sirk, Geri, Orient.
Stoğu mu stoku mu?
Doğru yazımı “bizim envanterimiz” idi.
Stok nedir?
Ticaret şirketlerinin satışa hazır bulundurdukları malzemelere envanter denir.
Tıpa mı tıbba mı?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Tıpa” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Tıbba”dır.
Göya mı güya mı?
Sık sık yanlış yazılan bazı kelimeler. Yanlış yazım. Doğru yazım. Körlük, körlükten körlük, körlükten gözyaşları. Tränengrızü, Grizügrizugöyagüya. 174 satır daha
Hayli hayli mi haydi haydi mi?
“Hadi, hadi” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Hayli Hayli” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “hadi”dir. Hadi, işe koyulalım ve bu projeyi bitirelim!6 Ekim 2023
Stoğu ne demek?
Stok, bir firmanın ani talepleri karşılamak ve üretimin aksamadan devam etmesini sağlamak amacıyla sürekli olarak stokta bulundurduğu mamul, hammadde ve ara mamulleri ifade eder.
Stok nasıl yazılır?
Ticari ve ekonomik bir terim olarak “stok” kullanılır, bu da “birikim” anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “cytok” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım stok biçiminde olmalıdır.
Stok yapmak ne demek?
Stok nedir? Stoklar, şirketlerin üretim için sahip olduğu ham maddeler, yarı mamuller ve mamullerdir. Şirketler için en önemli maliyet faktörlerinden biri olan stok, ihtiyaç duyulduğunda bulunamaması veya gereğinden fazla depolanması durumunda şirketin maliyetlerini artırır.
Küfür etmek nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre yanlış kullanımı “küfür” olan sözcüğün doğru kullanımı “sövmek”tir.
Bilmezlik mi bilmemezlik mi?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Bilmezlik” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Bilmezlik”tir.
Yinede mi genede mi?
Dilimizde yanlış kullanılan birçok kelime vardır. Anlamlarını biliyorsanız ve doğru yazımını biliyorsanız kelimeleri doğru kullanmak mümkündür. Bu kelime genellikle yanlış kullanılsa da TDK’ya göre doğru yazımı “gen”dir. “Again” kelimesi “bir kez daha” anlamında kullanılır.
Hangi kelimeler yumuşamaz?
NOT: Bazı alıntı kelimelerin zayıflığı yoktur: moral / ahlak, cumhuriyet / cumhuriyet, belge / doküman, hukuk / yasa, ittifak / ittifak, sepet / sepet, tank / tank, vb.
Hangi harfler yumuşar?
Türkçede ünsüz yumuşaması veya ünsüz değişimi bir ses olayıdır. Kesintili sert ünsüzlerle biten kelimeler sesli harfle başlayan bir ek aldığında kelimelerin sonundaki ç, k, p, t ünsüzleri yumuşar ve sırasıyla c, g/ğ, b ve d’ye dönüşür.
Dolap kelimesi yumuşar mı?
“Dolap” sözcüğüne “da” eki eklendiğinde ekin başındaki “d” harfi sertleşir ve “dolabta” şeklinde yazılır. – Ünsüz yumuşaması: Dilimizde sert ünsüzlerden olan “p, ç, t, k” ile biten bir sözcüğe ünlüyle başlayan bir ek eklendiğinde sözcüğün sonundaki ünsüz yumuşayarak “b, c, d, g” harfine dönüşür.
Stok nasıl yazılır?
Ticari ve ekonomik bir terim olarak “stok” kullanılır, bu da “birikim” anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “cytok” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım stok biçiminde olmalıdır.